Të gjitha blogjet

Si ta përgatisni dyqanin tuaj për të Premten e Zezë në vetëm dy javë?

Paskutinės minutės e. parduotuvės paruošimas Juodąjam penktadieniui.
A po ju prekë e Premtja e Zezë këtë vit? Mos u stresoni - ne ju kemi kthyer! Edhe nëse sapo po kuptoni se dita e madhe ka ardhur pothuajse, nuk është tepër vonë për ta bërë këtë të Premte të Zezë më të mirën tuaj! Le të shqyrtojmë disa këshilla të shpejta për të aktivizuar dhe funksionuar dyqanin tuaj online për ditën më të madhe të blerjeve të vitit.

Bëjeni ofertën tuaj të spikatur

E Premtja e Zezë vjen vetëm një herë në vit dhe shumë blerës presin zbritje fantastike.

Dilni me diçka që shfaqet vërtet, si zbritjet me dy shifra. Bëni një ofertë që nuk mund ta refuzojnë!

Nëse nuk mund ta përballoni këtë – ka mënyra të tjera për ta bërë ofertën tuaj më emocionuese. Ofroni një bonus falas kur blejnë artikuj ose paketa të caktuara. Diçka e vogël shtesë shkon shumë!

Vendosni se si do të tërhiqni klientët që kthehen

Ne e dimë që quhet e Premtja e Zezë, por të gjitha bizneset po i zgjasin ofertat për disa ditë - ose edhe për gjithë javën! Dhe ju gjithashtu duhet.

Mbani klientët të kthehen duke ndarë ofertat për disa ditë. Për shembull, telefonat inteligjentë të enjten, televizorët të premten dhe kufjet të shtunën.

Një ide tjetër që me siguri ende mund ta zbatoni për biznesin tuaj - kuponët. Kur klientët bëjnë një blerje, ju mund t'i shpërbleni ata me kuponë zbritjeje për t'i përdorur pas të Premtes së Zezë. Në këtë mënyrë, ju jo vetëm që do të shesni më shumë, por gjithashtu do të zgjeroni potencialisht bazën tuaj besnike të klientëve.

Kaip pritraukti naujus klientus per Juodąjį penktadienį.

Siguroni funksionalitetin e dyqanit tuaj elektronik

Nuk ka asgjë më të keqe se të humbni shitjen sepse faqja juaj bije ose pjesa e "checkout" është konfuze. Sidomos kur prisni trafik më të lartë se zakonisht. Edhe pse koha po mbaron, ne besojmë se ju ende mund të siguroni një përvojë të qetë për klientët tuaj.

Mos harroni të informoni anëtarët e ekipit tuaj të teknologjisë – mund të përmendni pikat më poshtë që ata t'i kushtojnë vëmendje.

Struktura e thjeshtë dhe e qartë e faqes

Provoni ta vendosni veten në këpucët e klientëve tuaj ndërsa navigoni në faqen tuaj. A është faqja e lehtë të gjesh produktin që të intereson? Ne sugjerojmë t'i vendosni të gjitha ofertat e së Premtes së Zezë në një faqe. Një faqe minimaliste do të kursejë kohën tuaj dhe të klientëve tuaj.

Përshtatja për telefonat inteligjentë

Sigurohuni që butonat dhe faqja të jenë të përshtatshme për përdoruesit dhe të përshtaten me ekranin e smartfonit.

Funksionaliteti i sistemit të pagesave

Kur jeni kaq afër realizimit të shitjeve – do të ishte jashtëzakonisht zhgënjyese nëse nuk mund të mblidhni teknikisht pagesat, prandaj sigurohuni që të kontrolloni dy herë:

  • A mund t'u ofroni klientëve mënyra të ndryshme pagese? Dhe a funksionojnë të gjitha?
  • A mund të paguajnë klientët në monedha të ndryshme?
  • A janë instaluar të gjitha përditësimet e sistemit të pagesave?

Nëse nuk keni ende një sistem grumbullimi pagesash ose nuk jeni të sigurt se sistemi juaj aktual mund të përballojë të Premten e Zezë – ju sugjerojmë të provoni Paysera Checkout të testuar me kohë, i vlerësuar nga mbi 13,000 dyqane elektronike. Provojeni!!

Shfaqje e qartë e zbritjeve në faqe

Mund të duket si një detaj i vogël, por një plan urbanistik i qartë i zbritjeve do t'i ndihmojë blerësit të navigojnë më lehtë. Tregoni shumë qartë se cili ishte çmimi i mëparshëm, cili është çmimi me zbritjen e aplikuar dhe përqindjen e zbritjes.

Bëhuni gati për të shmangur karrocat e braktisura

Të dhënat e fundit (2021) tregojnë se pothuajse 70% e blerësve braktisin karrocat e tyre. Ky numër ka ardhur në rritje që nga viti 2014. Kjo do të thotë se dyqanet e kanë gjithnjë e më të vështirë të konvertojnë vizitorët e faqes në internet në klientë.

Disa kohë më parë ne ndamë këshilla të ekspertëve se si si të shmangni braktisjen e karrocavet, por për ta thënë shkurt, tani do të përmendim vetëm një zgjidhje – emailet.

Nëse është e mundur, sigurohuni që klientët që nuk e përfundojnë blerjen të marrin një email automatik. Eshtë e panevojshme të thuhet, ky email duhet të shkruhet me shumë kujdes dhe bindshëm, ndoshta edhe me një ofertë shtesë nëse mund ta ofroni një të tillë.

Kaip išvengti krepšelio atsisakymo e.parduotuvėje?

Ofroni blerësve mundësinë për të paguar me financim ose këste

Jo të gjithë blerësit mund të përballojnë të paguajnë për produktet tuaja paraprakisht, por shumë e kuptojnë se ofertat speciale që ofroni nuk vijnë çdo ditë. Kjo i vendos ata në një situatë stresuese – të blejnë apo të mos blejnë?

Për ta bërë më të lehtë vendimin për klientët tuaj, ofroni atyre një alternativë – financimin, ose mundësi të pagesës me këste.

Shikoni gjithçka edhe një herë

Pra, ju keni ofertën, gjithçka është e organizuar dhe e përgatitur mjeshtërisht në dyqanin tuaj elektronik. Por a funksionon gjithçka në mënyrë të përsosur? Jeni i sigurt që nuk keni shtuar rastësisht një zero shtesë në kupon?

Kujdesi jo vetëm që do t'ju shpëtojë nga sikleti, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të shmangni situata të pakëndshme, kështu që shikojeni ofertën tuaj edhe një herë - kontrolloni gabimet e shtypit, prezantimin, dizajnin, termat dhe kushtet dhe ofroni zbritje.

Gjithashtu, mos harroni të testoni funksionalitetin e faqes suaj të internetit – vendoseni veten në vendin e blerësve dhe ndiqni çdo hap. Provoni ato hapa që kanë më pak gjasa - sigurisht që nuk do të dëmtojë!

Teisingas ir aiškus Juodojo penktadienio pasiūlymo pateikimas.

Mos harroni promovimin

Pavarësisht se sa e madhe është oferta juaj e së Premtes, ajo do të ketë ndikim zero nëse njerëzit nuk e dinë se ekziston. Ofertat tuaja mund t'i promovoni në dy mënyra - në mënyrë organike dhe me reklama me pagesë.

Mënyra organike për të promovuar ofertat e të Premtes së Zezë

Me email. Nëse keni një listë abonentësh që pranon të marrë lajme rreth ofertave dhe zbritjeve speciale - përfitoni prej saj. Ne ju rekomandojmë të krijoni një ndjenjë urgjence – madje mund të shtoni një kohëmatës numërimi mbrapsht që tregon ditët ose orët e fundit të ofertës.

Në rrjete sociale. Nëse keni një bazë ndjekësish në rrjete sociale – ndani postimet dhe historitë. Kërkojuni miqve, kolegëve, anëtarëve të familjes dhe të njohurve tuaj të ndajnë këto postime për të arritur më shumë klientë. Gjithashtu, mos harroni të përmendni ofertat tuaja në profilin tuaj të biznesit dhe hapësira të tjera përkatëse.

Nga postimet në blog. Shumë njerëz kërkojnë informacione, duke përfshirë idetë e dhuratave për të Premten e Zezë, në Google, kështu që artikujt e ekspertëve në blogun tuaj do t'i ndihmojnë klientët t'ju gjejnë.

Mënyra me pagesë për të promovuar ofertat e të Premtes së Zezë

Nëse mund të investoni në reklama me pagesë, mund të shfaqni një ofertë specifike në mediat sociale, Google ose reklamat e faqeve të tjera të internetit ku mund të arrini më shumë njerëz.

Ju gjithashtu keni ende kohë të kontaktoni dhe të përpiqeni të organizoni reklama nga ndikues, audienca e të cilëve përputhet me profilin tuaj të mundshëm të klientit.

Juodojo penktadienio pasiūlymas per skaitmenines reklamas.

Siguroni shërbim të cilësisë së lartë ndaj klientit

Pasi oferta juaj gjeneron interes - do të ishte e çuditshme nëse asnjë klient nuk do të kishte pyetje. Nuk është tepër vonë për t'u përgatitur për këtë, dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të përgatisni përgjigje për pyetjet e bëra shpesh dhe të përpiqeni të parashikoni atë që klientët mund t'i gjejnë konfuze.

Epo, dhe sigurisht, përshpejtoni kohën e përgjigjes sa më shumë që të jetë e mundur, nëse mundeni.

Gati për të filluar?

Tani është vetëm një çështje për të vënë gjithçka në veprim. Nuk kemi dyshim se do të keni sukses. Le të bëjmë disa shitje!