Të gjitha blogjet

Paysera zbulon logon e saj të re!

Justina Šidlauskienė
#
Lajm i madh! Sot, pas 8 vitesh, ne jemi të lumtur të prezantojmë elementin e parë dhe thelbësor të identitetit të ri të Paysera – logon e re. Ky ndryshim i logos pasqyron vizionin tonë për të ecur drejt një super aplikacioni dhe shënon një fillim të ri për kompaninë – një pamje më të freskët, më moderne dhe që mbart një mesazh. Është gjithashtu i pari nga shumë përditësime të tjera emocionuese të markës që do të nxjerrim tutje. 
#

Pse vendosëm të shkojmë për një ndryshim të tillë?

Në Paysera, ne e dinim se kishte një shkëputje midis logos së vjetër dhe vizionit aktual të kompanisë. Dhe jo vetëm logoja e vjetër, por identiteti vizual në tërësi. Logoja ekzistuese nuk e komunikoi mirë vizionin tonë; ai dukej i vjetëruar dhe i ndërlikuar në shumë raste dhe nuk e pasqyronte Paysera-n si një fintech pionier me produkte dhe shërbime inovative. 

Nga pikëpamja teknike, ne dëshironim gjithashtu diçka që mund të funksiononte në ekrane të çdo madhësie dhe në mjedise të ndryshme. Kështu që ekipi ynë i brendshëm i marketingut, së bashku me një dizajner grafik të talentuar, Deividas Bielskis, filluan të kërkonin një identitet dhe mjete të reja për të shprehur personalitetin e markës Paysera verbalisht dhe vizualisht. Dhe rezultati është para syve tuaj. Diçka e thjeshtë, por në përputhje me shërbimet dhe vizionin tonë. 

#
Justina Šidlauskienė – Drejtuese e Marketingut dhe PR, Paysera 

Identiteti i ri i frymëzuar nga reagimet e klientëve

Ndërsa përfshinim njerëzit tanë dhe palë të ndryshme brenda kompanisë, ne gjithashtu donim që klientët tanë të ishin një pjesë e rëndësishme e krijimit të markës sonë të re. Kështu, në mesin e vitit 2021 i pyetëm se si ndiheshin për ne. 

Nga reagimet, pamë që klientët tanë pothuajse njëzëri i referohen Paysera-s me fjalë si "e shpejtë", "e lehtë për t'u përdorur", "vlerë e shkëlqyer për paratë", "shumë shërbime" dhe "një alternativë e shkëlqyer për bankat tradicionale". Sekreti i suksesit të Paysera ka qenë gjithmonë angazhimi për të dëgjuar nevojat e klientëve dhe për të qenë një hap përpara – ndërtimi i produkteve të reja inovative për të adresuar këto nevoja edhe para se ato të shfaqen. 

Dhe kështu, vendosëm që ishte koha ta pasqyronim këtë në modelin tonë të përditësuar të markës me disa imazhe që pasqyrojnë dëgjimin dhe bashkëpunimin me klientët tanë – kështu lindi ideja për biseda dhe pinin e vendndodhjes. 

Si u bë që shkronja P u bë simbol i logos sonë të re 

Siç mund ta shihni, së bashku me logon e re, edhe shkronja P u bë një simbol i rëndësishëm i markës sonë. Ajo i ngjan një fillimi të bisedes të stiluar për të nënkuptuar komunikimin tonë me klientët tanë, bizneset dhe njerëzit që qëndrojnë pas atyre kompanive. Për ne do të thotë që ne ndërtojmë Paysera përmes komunikimit të vazhdueshme! 

Ky simbol grafik simbolizon gjithashtu veçorinë tonë të ardhshme të komunikimit live, e cila do të jetë një ndryshim i rëndësishëm për aplikacionin tonë, shpejtësinë dhe cilësinë e mbështetjes së klientëve. 

Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishme, një gjë tjetër që mund të vëreni në ikonën tonë të re – një kunjë vendndodhjeje. Paysera duke qenë lokale dhe globale në të njëjtën kohë, ndërkohë që ka shërbime të integruara të palëve të treta që mund të përdoren, është një nga përfitimet kryesore të kompanisë sonë. Veçoritë e ardhshme si pagesat për parking, pagesat për shërbime komunale etj qëndrojnë me këtë ide dhe ne donim që logoja jonë të pasqyronte këtë.  

Ngjyrat e reja të markës 

Përveç të gjithave më sipër, logoja e re Paysera ka një gamë ngjyrash më të rafinuar që përdor dy nuanca të blusë dhe një të gjelbër. 

Këto ngjyra përfaqësojnë vlerat që kemi dhe/ose kërkojmë të kemi: 
Blu – besimi, të menduarit përpara, integriteti, përvojë, inovacion; 
E gjelbër - qëndrueshmëria dhe prosperiteti.

#

Çfarë është më pas? :

Në muajt e ardhshëm do të shihni logon tonë të re të përhapur në platforma të ndryshme – ueb, aplikacion, media sociale etj. 

Por kjo është vetëm një paralajmërim i asaj që po vjen. Gjatë muajve të ardhshëm ne presim të hapim një faqe interneti tërësisht të rifreskuar, më shumë produkte Paysera dhe mallra - për të përmendur vetëm disa shembuj të pikave të kontaktit të markës sonë. Pra, kini kujdes për më shumë përditësime në kanalet tona të mediave sociale si p.sh Facebook Instagram LinkedIn Twitter ose abonohuni për të marrë lajme me email :) 

Me nderime, në emër të Ekipit të Marketingut Paysera,
Justina  

Autori:
Justina Šidlauskienė
Shefe e Marketingut dhe PR, Paysera