Të gjitha blogjet

Paysera feston ditëlindjen e saj të 18-të!

#
Paysera tashmë është zyrtarisht 18 vjeçe! Ne nuk do të gënjejmë - është surreale, duke e ditur se kemi arritur moshën madhore. Në këtë rast të veçantë, ne duam të ndajmë progresin e Paysera përmes syve të njerëzve tanë që kanë vëzhguar udhëtimin e kompanisë për shumë kohë tani. Përshëndetni bashkëthemeluesin dhe aksionerin kryesor të Paysera, Kostas Noreika, si dhe Rasa Gruodytė – drejtuese e Njësisë së Shitjeve të Paysera.

Kostas Noreika, bashkëthemelues dhe aksioner kryesor i Paysera

#

Ndërsa po krijonit Paysera-n, çfarë lloj të ardhmeje parashikonit për të?
Fillimisht, vizioni ynë ishte të fillonim shumë projekte të ndryshme të lidhura me internetin që do të përfitonin klientët tanë. Në atë kohë po shqyrtonim shërbime të ndryshme përmes kanaleve të veçanta, por në fund vendosëm t'i ktheheshim idesë së super aplikacionit. Megjithatë, ofrimi i shërbimeve më të mira për përdoruesit ka qenë gjithmonë objektivi ynë kryesor.

Cila do të ishte dëshira juaj për ditëlindjen për veten, Paysera dhe punonjësit e saj në këtë rast të veçantë?
Në një kompani që ka arritur moshën e rritur, është e rëndësishme të ruhen parimet e rritjes dhe zhvillimit. Dëshira ime për kompaninë është që të mos bëhet një korporatë e ngadaltë. Në vend të kësaj, Paysera duhet të mbajë strukturën e shpejtë dhe të orientuar drejt cilësisë që është e zakonshme midis kompanive të vogla, por me aftësinë për ta bërë këtë në një shkallë më të madhe.
Sa për punonjësit, dëshira ime për ta është që të vazhdojnë të ndajnë entuziazëm dhe sugjerime se si mund ta përmirësojmë Paysera-n së bashku në mënyrë që të krijojmë një mjedis edhe më të këndshëm pune.

Rasa Gruodytė, drejtuese e Njësisë së Shitjeve të Paysera

#

Sa kohë keni që punoni në Paysera?
Këtë vit është 10-vjetori im i punës.

Si ishte fillimi i punës në Paysera?
Rruga ime filloi ngadalë, dhe sektori financiar ishte i ri dhe i paeksploruar për mua. Që kur u futa në ekip, numri i punonjësve ka filluar të rritet me shpejtësi. Në fakt, gjatë këtyre 10 viteve, Paysera është rritur aq shumë sa kemi lëvizur 3 herë.

Në fillim punoja në Paysera si administratore dhe në atë kohë numri i përafërt i punonjësve ishte 50 dhe kolegët e mi ishin miqësorë.

Megjithatë, nuk qëndrova shumë në rolin e administratores, pasi kisha dëshirë më shumë sfida. Kështu përfundova duke punuar në departamentin e shitjeve si menaxher shitjesh, dhe megjithëse nuk mund ta imagjinoja veten atje më parë, mora rrezikun dhe fillova të punoja me klientët tanë të biznesit. Nuk kaloi shumë kohë për të kuptuar se isha në vendin e duhur; puna dhe gjetja e zgjidhjeve me lloje të ndryshme njerëzish ishte jashtëzakonisht shpërblyese.

Më në fund, u shfaq mundësia tjetër – këtë herë u bëra Drejtuese e Njësisë së Shitjeve. I jam mirënjohës të gjithë drejtuesve të mëparshëm të departamentit që mundën të mësojnë kaq shumë prej tyre.

Në përgjithësi, çdo fazë në udhëtimin tim në Paysera kishte sfidat e veta, por jo pa shpërblime të ëmbla.

Çfarë vlerësoni më shumë për punën në Paysera dhe pse?
Patjetër që njerëzit. Ata janë, kanë qenë dhe do të jenë gjithmonë ata që krijojnë vlerë kur ne komunikojmë me klientët dhe partnerët tanë. Janë gjithashtu njerëzit që krijojnë produkte të reja dhe ushqejnë një mjedis pune pozitiv.

Çfarë do të dëshironit për Paysera dhe punonjësit e saj?
Pa marrë parasysh se cilat sfida mund të hasë Paysera, dëshiroj që Paysera të ndjekë gjithmonë një të vërtetë të thjeshtë - nuk ka probleme dhe ka një zgjidhje për gjithçka.

Sa i përket punonjësve, uroj që ata të mbeten të fokusuar në qëllimet e përbashkëta.

Le të hedhim disa fakte…

Në 18 vjet, Paysera është rritur në një biznes global që bashkon punonjës nga kultura të ndryshme përmes qëllimit të përbashkët për të gjetur zgjidhjet më të mira në industrinë fintech.

Këtu janë disa fakte rreth familjes sonë globale Paysera:

  • Paysera operon në 18 vende.18 vjet - 18 vende. Rastësi? Ne mendojmë se jo!
  • 400+ punonjës në mbarë botën - dhe ne jemi duke kërkuar më shumë!
  • 3 kontinente - Evropë, Azia, Afrika. Dhe nuk kemi mbaruar akoma!