Të gjitha blogjet

A është e sigurtë të paguani në internet përmes bankës tuaj? 

#
Shumë prej nesh kanë qenë në situatën kur ju filloni të kontrolloni në xhepat tuaj dhe të keni frikë se kartela juaj e pagesës do të humbet ose vidhet. Rastet kur mashtruesit blejnë diçka në internet ose në dyqane fizike duke përdorur kartela të vjedhura ose detaje të kartelës janë të rralla, por jo të pamundura. Megjithatë, bankimi në internet duket se është një nga mënyrat më të sigurta për të paguar blerjet tuaja në dyqanet elektronike. Të gjitha detajet e hyrjes janë në kokën tuaj dhe shpesh kërkon konfirmime shtesë të marra përmes SMS ose aplikacioneve të gjenerimit të kodit.
Pagesat në dyqanet elektronike përmes bankës suaj në internet u bënë veçanërisht të popullarizuara në vendet ku shërbimi i inicimit të pagesavepërdorej gjerësisht nga tregtarët në internet, në mënyrë që të procesonin pagesa nga blerësit e tyre.

Si funksionon pagesa në internet përmes një banke?

Mijëra dyqane elektronike lejojnë klientët të paguajnë në dyqanet e tyre duke hyrë në bankat e tyre në internet dhe duke konfirmuar një pagesë të para-hartuar. Shkon kështu: 
  1. Konsumatori shton një produkt në karrocë dhe vazhdon në arkë. 
  2. Pastaj klienti zgjedh një mënyrë pagese (kartelë, bankim në internet, SMS, para në dorë, etj.) 
  3. Nëse klienti zgjedh të paguajë përmes bankës së tij, atyre u kërkohet të futen në llogarinë e tyre bankare. 
  4. Pasi klienti futë detajet e kyçjes, atyre u kërkohet të konfirmojnë pagesën. 
  5. Kur pagesa konfirmohet, klienti ridrejtohet përsëri në dyqan. 
Shihni pagesën Demo >
#

A është e sigurtë të futni detajet e hyrjes bankare në një dyqan elektronik? 

Procesi i pagesës në dyqanet elektronike që përdorin portat e pagesave si Paysera Checkout është i përsosur dhe blerësi në të vërtetë nuk ofron ndonjë detaje të hyrjes bankare në dyqanin elektronik. 


Klientët ridrejtohen në bankën e tyre dhe këtu hyjnë të gjithë informacionin e tyre personal që nuk ruhet në dyqanet elektronike dhe as në bazën e të dhënave të ofruesve të shërbimeve të përpunimit të pagesave.

Si të dini nëse e-shop përdor një ofrues të shërbimit të sigurt për përpunimin e pagesave? 
 

Në mënyrë që të pranojnë pagesa në internet, dyqanet elektronike përdorin diçka të quajtur portë pagese. Kjo është një lidhje mes faqes në internet të shitësit dhe blerësit dhe i mundëson këtij të fundit të paguajë dhe pagesa të arrijë tek pronari i dyqanit në këmbim të mallrave dhe shërbimeve. 

Porta e pagesave Paysera Checkout, për shembull, përdoret nga mijëra dyqane në internet dhe besohet nga miliona klientë për më shumë se 10 vjet. 

Paysera është një fintech ndërkombëtar i licencuar dhe mbikëqyrur nga Banka Qendrore e Kosovës. Standardet më të larta të sigurisë mirëmbahen gjithashtu duke marrë çertifikata të ndryshme sigurie, të tilla si PCI DSS (Standard Card Security Data Data Industry), e cila është thelbësore për të procesuar në mënyrë të sigurtë pagesat e kartelave. 

Nëse keni më shumë pyetje në lidhje me sigurinë - Paysera ka mbështetje për klientin në numrin +383 49 456 021 ose +383 38 607 607 ose email [email protected], dhe mbështetja 24/7 për klientin në anglisht dhe mund të arrihet përmes telefonit +44 20 80996963 ose email[email protected].

#

Tregtia elektronike si dhe bankingu dixhital po lulëzon në Evropë dhe më gjerë. Në të njëjtën kohë, çështjet e sigurisë së të dhënave dhe mashtrimit financiar janë më të rëndësishme se kurrë më parë. Prandaj, kur bleni në internet ose kur zgjidhni një partner për procesimin e pagesave për dyqanin tuaj elektronik, duhet të siguroheni që një partner i tillë jo vetëm që mund t'i besohet, por edhe të jetë i gjithanshëm, dhe t'u ofroni klientëve mënyra të sigurta, të larmishme dhe të përshtatshme për të përfunduar pagesat.