Shërbimi i inicimit të pagesave(PIS)

Payment initiation service (PIS)- një metodë pagese e bazuar në një sistem të hapur bankar. Kjo u mundëson blerësve në internet që të zgjedhin bankën e tyre dhe, shpesh edhe pa lënë dritaren e pagesës, të konfirmojnë pagesën për mallra ose shërbime. Është një alternativë më e lirë për shërbimin e njohur më parë, Bank Link.

Si të fillojme?
#

9000+ dyqanet online perdorin metoden PIS

#
I besueshëm
 Dritarja e Pagesës PIStashmë është e njohur për shumë klientë në Evropë.

 Shërbimi i inicimit të pagesave është i licencuar dherregulluar nga Banka e Lituanisë në Evropë dhe Banka Qendrore e Kosovës në Kosovë.

 Si ofruesi i PIS, Paysera ashtu edhe bankat garantojnë sigurinë e të dhënave personale dhe fondeve të klientëve.

 24/7 mbështetje e klientit në anglisht.
#
I përballueshëm
 tarifat e PIS - shumë më të ulëta se ato të Bank Link, e cila është akoma një metodë e shquar për përpunimin e pagesave në dyqanet elektronike. 

 Mundësia për të dhënë deri në 1% kthim të parave të gatshme për klientët që paguajnë përmes llogarive të tyre Paysera.
#
Univerzale
 Mund të përdoret së bashku me Paysera Checkout në mënyrë që të ofrojë një gamë edhe më të gjerë të opsioneve të pagesës - përfshirë pranimin e pagesave me kartela dhe më shumë. 

 Mundësia për të kontrolluar deklaratat nëse pagesa është bërë. 
#
I përshtatshëm 
 Porositni dhe menaxhoni shërbimin në internet. 

 Ndiqni pagesat në kohë reale në një vend - llogarinë tuaj Paysera.  
 
 Ofroni klientëve mënyra të njohura pagese (përmes bankave të njohura, përfshirë Revolut).

Si duket pagesa permes PIS?

Hapat e pagesës mund të ndryshojnë bazuar në bankën që është zgjedhur.
#

Selektoni bankën tuaj.

Për të paguar, blerësi së pari zgjedh bankën ku kanë një llogari.

#

Hyni në bankën tuaj.

Blerësi fut detajet e hyrjes së tyre dhe nëse është e nevojshme i jep leje Paysera për të përpunuar pagesën.

#

Konfirmoni pagesën.

Blerësi konfirmon pagesën dhe kthehet në dyqanin elektronik. 

#

Si të filloni të përdorni shërbimin e fillimit të pagesës?

Për të përdorur të gjitha përfitimet e ofruara nga PIS, tregtari duhet të hapë një llogari në Payseradhe të fillojëtë pranojë pagesa përmes Paysera

Nëse tashmë po përdorni portën e pagesave Paysera për pranimin e pagesave në internet dhe tani dëshironi të kaloni në shërbimin e fillimit të pagesës dhe të filloni të kurseni para - duhet ta zgjidhni këtë metodë në cilësimet e projektit tuaj në llogarinë tuaj Paysera. 

Kyçuni në bank.paysera.com > Projektet dhe Aktivitetet >Projektet e mia > Cilësimet e Projektit > Cilësimet e projektit të mbledhjes së pagesave.

Ku punon PIS?

Pronarët e dyqaneve elektronike nga shumë vende mund ta përdorin këtë metodë për të pranuar pagesa në internet pasi Paysera ka integrime me pothuajse 100 banka të ndryshme në vende të ndryshme. Ndërkohë, blerësit do të jenë në gjendje të paguajnë në dyqanin tuaj online nga e gjithë bota.
Në dispozicion
Së shpejti

Pyetjet më të shpeshta

Nëse jeni i ri për të pranuar pagesa në internet përmes Paysera, PIS do të ndizet automatikisht për ju. 

Nëse tashmë përdorni Paysera Checkout për të pranuar pagesa në internet, por ende nuk e keni provuar PIS - hyni në llogarinë tuaj Paysera përmes bank.paysera.com >Projektet dhe Aktivitetet > Projektet e mia > Cilesimet e Projektit > Cilësimet e projektit të mbledhjes së pagesave.

Shko te Metodat e Pagesës dhe zgjidh një vend. Ju do të shihni në dispozicion banka të ndryshme dhe mënyra pagese të disponueshme me këto banka. Pranë çdo banke në dispozicion zgjidhni të përdorni shërbimin e inicimit të pagesës për të përpunuar pagesat dhe për të ruajtur ndryshimet.

Shërbimi i inicimit të pagesës Paysera – është një alternativë më e lirë për Bank Link.   Shihni tarifat e PIS.

Paysera PIS u mundëson tregtarëve në internet që të pranojnë pagesa përmes gati 100 bankave dhe institucioneve të pagesave në vende të ndryshme. Shihni të gjitha mënyrat e mundshme të pagesës duke zgjedhur një vend të zgjedhur nga ju

Për shembull, në Lituani, shumica e dyqaneve elektronike në vend përdorin PIS për të pranuar pagesa në internet, prandaj pagesat janë në dispozicion përmes të gjitha bankave dhe institucioneve të pagesave në vend: Paysera, Swedbank, SEB, Luminor, Citadele, Revolut, Bankat Šiaulių, Medicinos bankas, LKU. Kur një dyqan elektronik përdor Paysera Checkout - blerësit e tyre mund të paguajnë gjithashtu me kartelë.

Të dy Bank Link dhe Paysera PIS mundësojnë që dyqanet elektronike (ose tregtarët online pa një dyqan elektronik) të pranojnë pagesa përmes disa bankave të ndryshme. Sidoqoftë, për shkak të përfitimeve të ndryshme të ofruara nga Paysera, shumë klientë po kalojnë në këtë mënyrë të përpunimit të pagesës.

Bank Link * Paysera PIS *
2 hapa 2 (3) hapa
Blerësi është ridrejtuar në një faqe bankare për konfirmimin e pagesës. Blerësi mund të ridrejtohet në faqen e bankës ose të qëndrojë në dritaren e arkëve dhe të plotësojë të dhënat e kërkuara atje për të konfirmuar pagesën e tyre.

Tregtari mund të zgjedhë njërën nga këto dy opsione.
Realizimi i pagesave me e-commerce kushton më shumë sepse zbatohet një tarifë bankare. Realizimi i pagesave me e-commerce kushton më pak sepse nuk zbatohet asnjë tarifë bankare.

* Pagesa përmes SEB përdoret për krahasim.

Po, për të përdorur të gjitha përfitimet e ofruara nga shërbimi i inicimit të pagesës Paysera, duhet të regjistroheni në Paysera dhe të filloni të pranoni pagesa me Porta e pagesave Paysera - Arka e Paysera.

Nëse grumbulloni pagesa si individ, p.sh. nën një certifikatë të vetëpunësimit, nuk keni pse të hapni një llogari biznesi.

Nëse jeni duke mbledhur pagesa si kompani, hapni një llogari biznesi në Paysera.

Siguria kur paguani përmes bankave.Siguria e parave dhe të dhënave të klientëve sigurohet jo vetëm nga sistemi Paysera por gjithashtu edhe nga banka të cilën klienti zgjedh për të kryer pagesën. Identifikimi shtesë i blerësit në sistemin e bankës siguron siguri maksimale kur bëni blerje në internet.

Judo të pranoni fondet tuaja. Ju e keni mundësinë të zgjedhni të pranoni pagesa vetëm pasi të keni marrë një deklaratë bankare.

Për këte, kyçuni bank.paysera.com > Projektet dhe Aktivitetet > Projektet e mia > Cilësimet e projektit > Cilësimet e shërbimit të mbledhjes së pagesave > Pranoni pagesa nën shërbimin e fillimit të pagesave vetëm pas marrjes së një deklarate bankare.

Sigurimi i të dhënave. Paysera LT është një institucion i licencuar dhe mbikëqyrur nga Banka e Lituanisë që përputhet dhe përmirëson vazhdimisht kërkesat e sigurisë së të dhënave. Ju mund të lexoni më shumë rreth kërkesave këtu.

Në dritaren e pagesës blerësi mund të shohë të gjitha informacionet përkatëse, të tilla si kontaktet e tregtarit, detajet e blerësit, si dhe fushat për të futur të dhënat e kyçjes. 

Provojeni demo versionin këtu<

Më shumë informacione rreth dritares për Checkout.

Ose vizitoni uebsajtin e dyqaneve që ne i mbështesim.

Menjëherë pasi blerësi të kryejë pagesën për mallra ose shërbime, ju do të mund ta shihni atë pagesë në llogarinë tuaj Paysera. Dhe megjithëse teknikisht të gjitha pagesat së pari shkojnë në llogarinë e kompanisë Paysera - ato dërgohen menjëherë në llogarinë e tregtarit.