Të gjitha kategoritë

Çfarë është bankimi i hapur, dhe shërbimit i inicimit të pagesave?

Payment Initiation Service
Bankimi i hapur është një sistem që lejon shkëmbimin e informacionit financiar të nevojshëm për zhvillimin e produkteve dhe shërbimeve financiare. Një produkt i tillë i bazuar në bankë të hapur është shërbimi i inicimit të pagesave, e cila u lejon klientëve të paguajnë në internet në një mënyrë të përshtatshme dhe të shpejtë - dhe që tregtarët të pranojnë pagesa të tilla pa tarifa të vendosura nga banka. E gjithë kjo mund të bëhet përmes një procesori pagese të një pale të tretë, për shembull, Paysera.

Bankim i Hapur

Në gjuhën e përditshme - këto terme përdoren shpesh si sinonime për të shpjeguar procesin e institucioneve financiare që ndajnë informacionin në mënyrë që t'u japin konsumatorëve më shumë kontroll mbi të dhënat e tyre, ndërsa gjithashtu mbështesin një treg në zhvillim të produkteve dhe shërbimeve të reja për palët e treta.
Por për të qenë të saktë - PSD2 është thjesht një Direktivë e Rishikuar e BE mbi Shërbimet e Pagesave. Kjo direktivë mundëson shërbime si bankimi i hapur ndarje të sigurtë të dhënave midis institucioneve financiare përmes përdorimit të ndërfaqeve të programimit të aplikacioneve (API). Shkurtimisht - PSD2 është emri i një rregulloreje të BE-së dhe bankim i hapur është një shërbim i ndarjes së të dhënave.
Kur përdoren shërbime të palëve të treta të bazuara në bankim të hapur, normalisht, klientëve u kërkohet të japin pëlqimin për shërbime të tilla. Zakonisht është diçka sikur kontrollimi i kushteve të shërbimit ose rënia dakord për to duke vazhduar procesin tutje.

Çfarë është shërbimit i inicimit të pagesave (PIS)?

Një nga produktet e mundësuara nga bankimi i hapur është shërbimi i inicimit të pagesave. Është një shërbim i përdorur gjerësisht nga dyqanet elektronike dhe tregtarët në internet që u jep një procesor pagese të palëve të treta të licencuara me qasje të menjëhershme në llogarinë e blerësit përmes bankave në internet në mënyrë që të fillojë pagesa në emër të blerësit.
Ky shërbim e bën më të lirë që tregtari të pranojë pagesa në internet, gjithashtu më shpejtë dhe më thjeshtë për blerësin për të bërë pagesën.
Disa nga vendet ku Shërbimi i Inicimit të Pagesave ka ndryshuar plotësisht përvojën e blerjeve në internet dhe tani përdoret gjerësisht nga shumë janë Lituania. Atje, udhëheqësi i përpunimit të pagesave në internet Paysera shërben rreth 80 përqind të dyqaneve elektronike ekzistuese dhe tregtarëve në internet.

Si funksionon shërbimit i inicimit të pagesave për blerësit?

Nëse një dyqan elektronik përdor shërbimit i inicimit të pagesave të Paysera për të pranuar pagesa në internet - procesi i blerjes është shumë intuitiv për blerësin.
Pasi të përfundojnë duke shtuar mallrat ose shërbimet në karrocën e tyre, blerësi vazhdon në arkë. Pastaj - zgjedh bankën e tyre dhe drejtohet në dritaren e pagesës. Nga këtu hapat mund të ndryshojnë pak në varësi të bankës së zgjedhur, por ka shumë mundësi që blerësi do të dërgohet në bankën e tyre për të futur detajet e tyre të hyrjes në llogari dhe për të konfirmuar pagesën. Ndonjëherë, blerësi mund të jetë në gjendje të futë detajet e tij të hyrjes direkt në dritaren e pagesës - duke kaluar ridrejtimin në faqen e internetit të bankës.
Në të ardhmen - shumica e pagesave në internet do të bëhen në këtë mënyrë, pasi që veprimtaria bankare e hapur mundëson ndarjen e informacionit midis institucioneve financiare dhe kjo lejon një proces më të shpejtë dhe më të thjeshtë të konfirmimit të pagesës.
Pas konfirmimit të pagesës - blerësi kthehet në dyqanin elektronik dhe menjëherë merr emailin e konfirmimit.
Payment Initiation Service
1 - Blerësi në dyqanin elektronik vazhdon në arkë, zgjedh bankën e tij dhe fut të dhënat e hyrjes në llogari. 2 - Blerësi rishikon pagesën e para-hartuar dhe e konfirmon atë. 3 - Pagesa shkon në llogarinë e Paysera në bankën e blerësit. 4 - Pagesa transferohet menjëherë automatikisht në llogarinë e Paysera të tregtarit.

Si funksionon Shërbimi i Inicimit të Pagesave PIS për një pronar të dyqanit elektronik?

Në mënyrë që të fillojnë të pranojnë pagesa në internet në dyqanet e tyre elektronike përmes Paysera PIS, tregtarët do të duhet të hapin një llogari falas në Paysera dhe të plotësojnë identifikimin. Nëse tregtari do të pranojë pagesa për kompani - ata gjithashtu duhet të hapin një llogari biznesi. Dhe po, PIS mund të përdoret gjithashtu nga tregtarët që bëjnë biznes si individë dhe nuk kanë biznes të hapur.
Pastaj, tregtari do të duhet të porosis një shërbim të mbledhjes së pagesave në sistemin bankar në internet Paysera dhe të krijojë një projekt të mbledhjes së pagesave. Është shumë i shpejtë dhe të gjitha mund të vendosen në më pak se një ditë. Nëse është e nevojshme - Paysera ka mbështetje të klientit 24/7 në anglisht ose konsultime falas në dispozicion në shumë gjuhë të ndryshme gjatë orëve të punës - dhe e gjithë kjo mund të bëhet së bashku me udhëzimet nga ekipi i mbështetjes së klientit për të shpejtuar procesin dhe për të marrë të gjitha përgjigje menjëherë .
Krahas krijimit të projektit të mbledhjes së pagesave - tregtari duhet të shkarkojë (nëse është e nevojshme) një shtojcë për t'i shfaqur klientëve të gjitha metodat e mundshme të pagesës në dyqan elektronik. Kjo gjithashtu mund të bëhet përmes integrimit të API, megjithatë, shtojcat janë në dispozicion për shumë platforma të ndryshme gjë që e bën shumë më të lehtë përfundimin e integrimit.
Pasi të keni bërë këtë - do të jeni në gjendje të zgjidhni të përdorni PIS për të përpunuar pagesa në parametrat e projektit në llogarinë tuaj Paysera në internet.

A është i sigurtë Shërbimi I Inicimit të pagesave dhe Bankimi i hapur?

Shërbimi i inicimit të pagesave, ashtu si shërbimet e tjera të bazuara në bankë të hapur, janë plotësisht të sigurta dhe ofrohen vetëm nga ofruesit e shërbimeve të licencuara dhe të rregulluara. Paysera është një institucion i licencuar i parave elektronike me të drejtë të ekzekutojë aktivitete në lidhje me lëshimin e parave elektronike dhe ofrimin e shërbimeve të pagesave në të gjithë Bashkimin Evropian.
Megjithëse Paysera është tani një kompani globale, dhe mbikqyret në Kosovë nga Banka Qëndrore e Kosovës.
Paysera PIS punon në përputhje me të gjitha masat e nevojshme të sigurisë, me kriptimin e të dhënave të klientit, dhe identifikimin e plotë të klientit, duke përfshirë dyqanet elektronike që përdorin Paysera për përpunimin e pagesave. Kur klientët paguajnë përmes bankave të tyre në internet në një dyqan elektronik që përdor Paysera PIS - sigurohet gjithashtu siguri shtesë nga banka e blerësit.
#

Pse të përdorni PIS për të pranuar pagesa në internet?

Ka shumë arsye për të filluar përdorimin e shërbimit i inicimit të pagesave për të pranuar pagesa në internet. Disa nga ato të cituara më shpesh nga pronarët e dyqaneve elektronike që i përdorin ato: kursimi i parave dhe ofrimi i klientëve për të paguar në një mënyrë të përshtatshme dhe të sigurtë përmes bankave të tyre (përfshirë Swedbank, SEB, ING Bank,Revolut,.Shihni të gjitha - Shfaqni Metodat e Pagesës. > pa pasur nevojë të nënshkruani kontrata të ndara me të gjitha bankat e ndryshme. E gjitha është në një vend -shtojca Paysera.
Një arsye tjetër për të përdorur Paysera PIS është mbështetja e vazhdueshme që pronarët e dyqaneve elektronike mund të marrin nga konsulentët Paysera. Ne kemi tashmë mijëra dyqane elektronike në vende të ndryshme dhe mund t'u përgjigjemi edhe pyetjeve më komplekse në lidhje me përpunimin e pagesave në internet.
Ky shërbim do të shtrihet në mënyrë të pashmangshme në të gjithë Evropën dhe më gjerë dhe tashmë po ndryshon praktikat e blerjes në vendet ku keshi është ende një mënyrë e zakonshme pagese. Prandaj është shumë e rëndësishme të mos mbeteni pas dhe të përditësoni dyqanin tuaj elektronik para se të jetë tepër vonë.