Të gjitha kategoritë

Po kërkoni të transferoni para jashtë vendit? Ja çfarë ka për të ofruar Paysera

Money transfer abroad is quick, affordable, and simple with Paysera
Në botën e sotme të globalizuar, është e zakonshme të lëvizësh midis vendeve për arsye pune ose personale, dhe me këtë vjen nevoja për të transferuar para jashtë vendit. Pavarësisht nëse je student që studion jashtë vendit, profesionist që punon jashtë shtetit ose thjesht dikush që dëshiron të dërgojë para te të dashurit, Paysera ju ka mbuluar. Lexoni dhe le të gjejmë mënyrën më të mirë për ju për të transferuar para jashtë shtetit.

Transferet në Europë: SEPA (Single Euro Payments Area)

Me një llogari Paysera, mund të kryeni transfere standarde SEPA (jo urgjente) në bankat në Zonën Ekonomike Europiane (ZEE). Ose, thënë thjesht, ju mund të dërgoni para përtej kufijve europianë me lehtësi, pa u shqetësuar për tarifat e larta ose kohën e ngadaltë të procesimit. 

Kush mund ta përdorë kete opsion dhe sa kohë zgjat?

Të gjithë përdoruesit privatë dhe të biznesit të Paysera që janë me bazë në Vendet SEPA dhe disa shtete shtesë. Transferi zakonisht merr 1-2 ditë pune për të arritur tek marrësi. 

A ka ndonje tarife?

Zakonisht, ato janë pa pagesë, me disa përjashtime, bazuar në shtetin e dërguesit dhe nëse po dërgojnë para jashtë vendit si person privat apo klient biznesi. Sigurohuni që të kontrolloni të gjitha detajet në lidhje me tarifat e transfereve SEPA përpara se të bëni një transfer.

Gjithashtu, kini parasysh se transferet e pagesave jashtë shtetit mund të kushtojnë më shumë nëse llogaria bankare e marrësit nuk është e lidhur me sistemin SEPA.

Cilën duhet të përdor – aplikacionin Paysera apo banking-un në internet dhe si ta bëj?

Mund të realizoni transfere standarde SEPA nëpërmjet aplikacionit Paysera dhe banking-ut në internet! Gjithashtu, nuk nevojiten veprime shtesë - thjesht bëni një transfer të rregullt bankar dhe është automatikisht një transaksion SEPA. Nëse banka e marrësit ka aktivizuar skemën SEPA - ju jeni ne rregull. 

Transfere më të shpejta në Europë: Transferet e menjëhershme SEPA

Menduat se transferet standarde SEPA tingëllojnë shumë mirë? Këtu është një opsion edhe më i mirë – Transferet e menjëhershme SEPA! 

Transferet e menjëhershme SEPA janë një zgjedhje e shkëlqyer për këdo që kërkon një mënyrë më të shpejtë për të transferuar para brenda Zonës Ekonomike Evropiane (EEA). 

Siç sygjeron emri, transferet e menjëhershme SEPA i japin marrësit fondet brenda sekondave nga transaksioni. Ky është një përmirësim i rëndësishëm në krahasim me transferet standarde tradicionale SEPA, të cilat zgjasin 1-2 ditë pune.

Diçka qe ta keni parasysh:

Limiti i transferit është 100,000 EUR

Kush mund ta përdorë opsionin dhe sa kohë zgjat?

Të gjithë përdoruesit e Paysera me bazë në vendet SEPA dhe banka e marrësit duhet të jenë anëtarë të sistemit SEPA Instant. Transferi merre kohe vetem disa sekonda.

A ka ndonjë tarife ?

Transferet instante SEPA zakonisht janë falas kur bëhet fjalë për pagesa ndërkombëtare në internet dhe transfere në euro.

Cilën duhet të përdor – aplikacionin Paysera apo banking-un në internet dhe si ta bëj?

Shërbimi është i aktivizuar për të dyja. Ashtu si me transferimin standard SEPA, nuk kërkohen veprime shtesë, pasi SEPA Instant zbatohet automatikisht për çdo transfer që bëni. Vetëm sigurohuni që banka e marrësit të jetë në EEA dhe anëtare e skemës së menjëhershme SEPA. 

Make an international money transfer in seconds with Paysera

Transferet jashtë EEA

Ne kemi folur për transfere brenda Europës. Por çfarë nëse ju duhet të dërgoni para te të dashurit tuaj ose për qëllime biznesi jashtë EEA? 

Mos u shqetëso, Paysera ju ka mbuluar.

A keni dëgjuar ndonjëherë për TARGET2? 

Shkurtimisht, TARGET2 është një sistem pagesash i përdorur nga bankat në BE dhe EEA për të transferuar fonde ndërmjet njëra-tjetrës dhe gjithashtu mund të lehtësojë transferet jashtë EEA përmes marrëdhënieve bankare korrespondente.

Si anëtar i TARGET2, Paysera u mundëson klientëve të saj të bëjnë pikërisht këtë - te dërgoni para jashtë EEA me lehtësi!

Diçka për të pasur parasysh:

 • Transferet jashtë EEA mund të bëhen vetëm në euro
 • Banka e marrësit duhet të përfshihet në listën e TARGET2.
 • Bankat korrespondente mund të ngarkojnë tarifa shtesë nga shuma e transferuar.
   
 • A ka ndonjë tarife ?

  Do të kushtojë 7 EUR ose më shumë, në varësi të rrethanave tuaja. Lexo më shumë këtu

  Cilën duhet të përdor – aplikacionin Paysera apo banking-un në internet dhe si ta bëj?

  Është i disponueshëm për të dyja!

  Transferet jashtë BE-së nëpërmjet aplikacionit Paysera:

  Transferet jashtë BE-së nëpërmjet banking-ut në internet: 

  Paysera supports its clients in making international money transfers outside EEA Paysera

Transferet në valuta të tjera

Nëse po beni biznes në shkallë globale ose po porosisni produkte dhe shërbime nga jashtë për përdorim personal, ju e dini se si është kur bëhet fjalë për të përballuar të gjitha tarifat dhe telashet e valutave të ndryshme. Ja ku hyn ne perdorim Paysera.

Ne e kuptojmë rëndësinë e fleksibilitetit, prandaj ne u ofrojmë klientëve tanë akses në më shumë se 30 valuta të ndryshme. 

Transferet tona ndërkombëtare janë gjithashtu shumë më të përballueshme se ato të bankave tradicionale për shkak të llogarive tona të shumta bankare në vende të ndryshme. Kjo na lejon të ofrojmë çmime konkurruese transferimi duke kryer transferimin në nivel lokal.

Dhe pjesa më e mirë? 

Mund t'i konvertoni fondet tuaja brenda së njëjtës llogari, duke i bërë transaksionet ndërkombëtare më të lehta se kurrë më parë. Është e gjitha në një vend. 

Diçka për të pasur parasysh:

 • Si një klient privat, nëse shkëmbeni deri në 500 EUR në një muaj ose më shumë se 5000 EUR menjëherë, ju do të merrni automatikisht kursin më të mirë të mundshem. Është kaq e thjeshtë!
 • Për klientët tanë të biznesit, ne jemi të lumtur të ofrojmë një tarifë më të mirë se e rregullta kur shkëmbeni më shumë se 5000 EUR menjëherë. Por nëse biznesi juaj është duke tregtuar me vende të huaja dhe ju shkëmbeni shuma më të mëdha në baza mujore, ne jemi gati ta çojmë përvojën tuaj në nivelin tjetër me një ofertë speciale të përshtatur për nevojat tuaja specifike. Na kontaktoni sot për të parë se si mund t'ju ndihmojmë të përfitoni sa më shumë nga shkëmbimet tuaja ndërkombëtare të valutave!

Kush mund ta përdorë kete opision dhe sa kohë zgjat?

Si klientët privatë dhe ata të biznesit ne Paysera mund të përdorin shërbimin online! Kohëzgjatja e transfereve varet nga valuta e huaj specifike, por nuk duhet të zgjasë kurrë më shumë se 3 ditë pune dhe shumë transfere arrijnë menjëherë te marrësi.

A ka ndonjë tarife?

Kurset e këmbimit valutor dhe tarifat ndryshojnë në varësi të valutes, vendit marrës dhe bankës. Mund t'i kontrolloni në Llogaritësi i kursit të këmbimit të valutes ne Paysera.

Cilën duhet të përdor – aplikacionin Paysera apo banking-un në internet dhe si ta bëj?

Mund të transferoni para në valuta të ndryshme si nëpërmjet aplikacionit Paysera ashtu edhe nëpërmjet banking-ut në internet! Ajo funksionon në të njëjtën mënyrë si një transfer i rregullt bankar. Megjithatë, përpara se të transferoni para në valuta të ndryshme, do të dëshironi t'i shkëmbeni ato në valuten për shumën tuaj të dëshiruar dhe është shumë e lehtë për t'u bërë, thjesht ndiqni disa hapa të thjeshtë! 

Shkëmbimi i valutës nëpërmjet aplikacionit Paysera:

Shkëmbimi i valutës nëpërmjet banking-ut në internet:

Dërgimi i parave kudo: Transferet ndërmjet llogarive Paysera

Imagjinoni nëse do te mund t'i dërgonit para kujtdo, kudo në botë. Brenda sekondave. 

Lajm i mirë – mundesh! Si ju ashtu edhe personi tjetër thjesht keni nevojë për një llogari Paysera (e cila, meqë ra fjala, është krejtësisht falas). 

Mos i humbisni avantazhet e Paysera – regjistrohuni falas!

Kush mund ta përdorë kete opsion dhe sa kohë zgjat?

Çdokush me një llogari te Paysera mund ta përdorë atë dhe duhen vetëm disa sekonda.

Cilën duhet të përdor – aplikacionin Paysera apo banking-un në internet dhe si ta bëj?

Funksionaliteti është i aktivizuar për të dyja – cilado që i përshtatet më mirë nevojave tuaja, thjesht zgjedhni. Ose bëjeni nëpërmjet të dyjave – tërësisht varet nga ju!

Transferet ndërmjet llogarive Paysera nëpërmjet aplikacionit:

Transferet ndërmjet llogarive Paysera nëpërmjet banking-ut në internet: 

Make international money transfers in seconds with Paysera

Për ta përmbledhur

Nëse e keni arritur deri këtu, duhet të jeni serioz për të gjetur zgjidhjen më të mirë të transferimit të parave. Siç e dini tani, Paysera është këtu për të ju kursyer ditën me gamën e saj të gjerë të opsioneve të transferimit ndërkombëtar të parave në internet që plotësojnë të gjitha nevojat tuaja për transferimin ndërkombëtar të parave.

A po dërgoni para jashtë vendit brenda EEA? Nuk ka problem, Paysera ju ka mbuluar me opsionet e saj për transferime ndërkombëtare: midis llogarive Paysera, SEPA dhe SEPA Instant.

A keni nevojë të bëni një pagesë ndërkombëtare jashtë EEA? Ju jeni me fat! Paysera është një anëtar i TARGET2, duke e bërë të lehtë për ju transferimin e fondeve tuaja globalisht.

A kanë nevojë të dashurit tuaj për para sa më shpejt të jetë e mundur? Mos u shqetesoni! Transferet e marrjes së parave të Paysera janë pikërisht ajo që po kërkoni, të disponueshme pothuajse kudo në botë.

Dhe nëse kjo nuk është e mjaftueshme për t'ju bindur, Paysera ofron gjithashtu mbi 30 valuta dhe kurse këmbimi konkurruese, duke e bërë të lehtë për ju shkëmbimin dhe transferimin e parave tuaja në nivel ndërkombëtar pa shpenzime marramendese

Pra, çfarë po pret? Thuaj lamtumirë transfereve të komplikuara të parave dhe zgjedhni Paysera për transaksionin tuaj të radhës. Portofoli juaj do t'ju falënderojë më vonë!