Tarifat për transferet në valuta të tjera

Duke pasur një llogari Paysera, ju mund të kryeni transfere standarde (jo urgjente) dhe urgjente në varësi të monedhës së zgjedhur.
Ju lutemi vini re se koha në faqen e internetit të Paysera tregohet sipas UTC+ zonës kohore.

Çmimet dhe kushtet e transfereve standarde sipas valutaveMund të aplikohen dy tarifa të ndryshme të provizioneve për transferet në të njëjtën valutë: lokale dhe standarde.
Lokale - tarifat e aplikuara në një vend të caktuar, për banorët e vendit (ose përdoruesit të cilët kanë një llogari në të paktën një bankë në vend).
Standarde - tarifat për të gjithë përdoruesit e tjerë të Paysera-s të cilët nuk aplikojnë tarifën lokale.Dy mënyra të ndryshme të pagesës së tarifave mund të aplikohen për transfere: SHA or OUR.
SHApaguesi (ju) paguan të gjitha tarifat e aplikuara për një transfer të tillë, ndërsa tarifat e aplikuara nga bankat e tjera paguhen nga marrësi (në disa raste marrësi mund të marrë thjesht një shumë më të vogël). OUR-paguesi (ju) paguan të gjitha tarifat e aplikuara për transferin, përfshirë tarifat e ngarkuara nga bankat e tjera. Nëse shuma e paguar nuk i mbulon të gjitha tarifat e aplikuara nga banka korrespondente dhe banka e marrësit, shuma e zhdukur duhet të paguhet në mënyrë plotësuese. Tarifat shtesë të bankave të tjera mund të zbriten nga shuma e transferuar (zakonisht në rast të transfereve në USD).>

Në të gjitha monedhat e mbështetura midis përdoruesve të Paysera

vendi i pranuesit Banka pranuese Tarifa standarde Kompanitë ndërkombëtare1 Ofruesi i shërbimit të pagesave Arrin te banka e pranuesit
SEPA vendet Paysera Falas + 1,00 EUR në çmimin e përgjithshëm + 0,15 EUR në çmimin e përgjithshëm Menjëhere
Shtetet tjera Paysera Falas
(nga 01.04 - 0,00 EUR për 50 transferet e para në muaj, dhe 0,10 EUR për çdo transfer vijues)
+ 1,00 EUR në çmimin e përgjithshëm + 0,15 EUR në çmimin e përgjithshëm Menjëhere

Pagesa shtesë për transferin e parave në të gjitha valutat tjera të përkrahura

Shërbimi Kompanitë Ndërkombtare1 Ofruesit e shërbimeve të pagesave
Transferet Ndërkombtare (SWIFT) + 30,00 EUR në çmimin e përgjithshëm + 5,00 EUR në çmimin e përgjithshëm

Dollari amerikan (USD)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale E pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Lituania Visas valstis Swedbank 3,25 EUR 0,58 EUR I-V, 8 AM - 3:55 PM deri në 30 minuta2
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 7,00 EUR 7,00 EUR I-V, 8 AM - 5 AM nga 1 ore deri në 1 BD
SHBA* Visas valstis5, 6 Të gjithë bankat
Limiti i pagesës: 100 000
7,00 EUR2 7,00 EUR2 I-V, 8 AM - 7:15 PM nga 1 në 3 BD
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
7,00 EUR3 7,00 EUR3 I-V, 8 AM - 5 AM nga 1 në 3 BD
Të gjitha vendet Visas valstis Sistemi Webmoney 0,8 % + 0,29 EUR 0,8 % + 0,29 EUR I-VII, 8 AM - 8 PM deri në 15 minuta2

Para kryerjes së një transferi, ju lutemi kontrolloni nëse banka marrëse mund të pranojë ACH pagesa.Përndryshe, transferi do t'ju kthehet.

Dollari amerikan (USD) (transfer urgjent)

Vendi pranues Vendi dërgues. Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale E pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15,00 EUR 15,00 EUR I-V, 8 AM - 5 AM deri në 1 DP

Pounda sterlina britaneze (GBP)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Tarifa lokale Pranohet për ekzekutim Arrin bankën marrëse
Britania e Madhe Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
0,80 GBP 0,80 GBP I-V, 8 AM - 5 PM nga 1 në 3 BD
Britania e Madhe Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 7,00 EUR 7,00 EUR I-V, 8 AM - 7:45 PM nga 1 në 3 BD
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15,00 EUR 15,00 EUR I-V, 8 AM - 5 PM nga 1 në 3 BD
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 15,00 EUR 15,00 EUR I-V, 8 AM - 5 AM nga 1 ore deri në 1 BD

Złoty e Polonisë (PLN)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka marrëse Tarifa standarte Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrin te marrësi
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 2,70 PLN 2,70 PLN I-V, 8 AM - 5 AM Alior, BGZ BNP Paribas, Santander Bank Polska, ING Bank, Inteligo, Millennium, PKO BP, Raiffeisen Polbank, T-mobile Slugi Bankowe – deri në 30 minuta2
Bankat tjera – deri në 1 DP2

Krona norvegjeze (NOK)

Vendi i pranuesit Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Norvegjia Të gjitha bankat 2,00 NOK 2,00 NOK I-V, 8 AM - 2:55 PM deri në 1 DP

Kruna Suedeze (SEK)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrin tek banka pranuese
Suedia Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1,50 EUR 1,50 EUR I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 to 3 BD

Krona daneze (DKK)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrin te banka pranuese
Danimarkë Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1,50 EUR 1,50 EUR I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 to 3 BD

Leva bullgare (BGN)

Vendi i pranuesit Banka Taksa standarde Taksa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin tek banka e pranuesit
Bullgaria Allianz Bank 1,00 BGN 0,50 BGN I-V, 8 AM -8 PM deri në 30 minuta2
Bullgaria Postbank 1,00 BGN 0,50 EUR I-V, 8 AM - 8 PM deri në 30 minuta2
Bullgaria United Bulgarian Bank 1,00 BGN 0,50 BGN I-VII, 8 AM - 8 PM deri në 30 minuta2
Bullgaria Bankat tjera 1,00 BGN 1,00 BGN I-V, 8 AM - 3 PM deri në 1 DP

Leu romanian (RON)

Vendi i pranuesit Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Rumani Libra Internet Bank 1,00 RON 1,00 RON I-V, 8 AM - 8 PM deri në 1 DP
Rumani Bankat tjera deri në 49 999 RON – 3,00 RON
më shumëe 49 999 RON – 15,00 RON
deri në 49 999 RON – 3,00 RON
më shumëe 49 999 RON – 15,00 RON
I-V, 8 AM - 3 PM deri në 1 DP

E rëndësishme! Transferet bankare në monedhën RON mund të kryhen vetëm nga klientët me llogari IBAN për monedhën RON. Llogaritë RO IBAN caktohen automatikisht për qytetarët rumunë, ndërsa klientët privat nga çdo vend dhe klientët e biznesit nga Rumania, Bullgaria dhe Hungaria mund të aplikojnë për llogari RO IBAN duke kontaktuar Ndihma për Klientin Paysera . Transferet midis llogarive Paysera mund të kryhen nga të gjithë klientët në çdo monedhë të mbështetur.

Koruna çeke (CZK)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Republika Çeke Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1,50 EUR 1,50 EUR I-V, 8 AM - 10:30 AM deri në 1 DP

Lari gjorgjian (GEL)

Vendi i pranuesit Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Gjorgjia LibertyBank 1,00 GEL Falas I-V, 8 AM - 5 PM deri në 1 DP
Gjorgjia Bankat tjera 1,00 GEL 0,50 GEL I-V, 8 AM - 5 PM deri në 1 DP

Kuna e Kroacisë (HRK)

Fatura e vendit Fatura e bankes Takse standarde Takse lokale E pranuar per ekzekutim Marrja e fatures se bankes
Croatia Raiffeisenbank Croatia 1,50 HRK 1,10 HRK I-V, 8 AM - 8 PM up to 2 hours2
Croatia Other banks 2,90 HRK 2,00 HRK I-V, 8 AM - 3.30 PM up to 1 BD

Forinta hungareze (HUF)

Vendi i pranuesit Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Hungaria Të gjitha bankat 0,05 %, por jo më pak se 80 HUF + 25 HUF tarifa fikse 0,05 %, por jo më pak se 80 HUF + 25 HUF fixed fee I-V, 8 AM - 3.55 PM deri në 1 DP

Dollari australian (AUD)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Australi Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15,00 EUR3 15,00 EUR3 I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 në 3 DP

Jeni japonez (JPY)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Japoni Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 7,00 EUR3 7,00 EUR3 I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 në 3 DP

Dollari kanadez (CAD) 

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Kanada Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 2 500 CAD
7,00 EUR3 7,00 EUR3 I-V, 8 AM - 5 PM nga 2 në 3 BD

Franga zvicerane (CHF)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 15,00 EUR 15,00 EUR I-V, 8 AM - 5 AM nga 1 ore deri në 1 BD
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15,00 EUR3 15,00 EUR3 I-V, 8 AM - 5 AM nga 1 në 3 BD

Dollari i Hong Kongut (HKD) 

vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Hong Kong Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15,00 EUR3 15,00 EUR3 I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 deri 3 DP

Rupia indiane (INR) 

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
India Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15,00 EUR3 15,00 EUR3 I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 deri 3 DP

Peso meksikane (MXN)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Meksikë Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15,00 EUR 15,00 EUR I-V, 8 AM -3:30 PM nga 2 deri 3 DP

Dollari singaporian (SGB)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Singapore Visas valstis5, 6 Visi bankai 7,00 EUR3 7,00 EUR3 I-V, 8 AM - 3:30 PM nga 2 deri 3 DP

1  kompani ndërkombtare është kompani, e cila

  • kryen një aktivitet ekonomik aktual në një mjedis ndërkombëtar ose në territorin e disa vendeve, megjithëse nuk kryen një veprimtari të tillë në vendin e regjistrimit, ose aktiviteti është i kufizuar nën dokumentet e përfshirjes, ose nga juridiksioni i këtij vendi dhe (ose)
  • klienti i nënshtrohet lehtësimit të konsiderueshëm të taksave, dhe
  • aktet ligjore nuk kërkojnë që njësi të tilla të përgatisin dhe paraqesin pasqyra financiare, përfshirë raportet vjetore financiare, tek institucionet mbikëqyrëse

2  në rast i një numri transfereve jashtëzakonisht të mëdha, transferi juaj mund të zgjasë më gjatë, por jo më gjatë se deri në 12 të mëngjesit të ditës tjetër të punës.

3 Tarifa e komisionit zbritet në monedhën e transferit, sipas kursit të këmbimit të asaj dite.

4 Të gjitha vendet, përveç këtyre: Afganistan, Bahamas, Barbados, Botsvana, Kamboxhia, Kongo, Kubë, Ganë, Guinea-Bissau, Haiti, Irak, Xhamajka, Liban, Libi, Mauritius, Mongoli, Mianmar, Nikaragua, Koreja e Veriut, Pakistan, Panama, Somali, Sudani i Jugut, Sudani, Siria, Trinidad dhe Tobago, Uganda, Vanuatu, Venezuela, Jemeni, Zimbabve.

5 Me përjashtim të ofruesve të shërbimeve të pagesave dhe marrësve në këto vende: Afganistan, Algjeri, Samoa Amerikane, Bjellorusi, Belize, Bosnjë dhe Hercegovinë, Botsvana, Kamboxhia, Çad, Komore, Kongo, Kubë, Republika Dominikane, Kongo DR, Ekuador, Egjipt, Etiopi, Guinea Ekuatoriale, Gana, Guam, Guatemala, Guernsey, Guinea, Guyana, Haiti, Iran, Irak, Bregu i Fildishtë, Kenia, Laos, Liban, Liberi, Libi, Moldavia, Myanmar, Niger, Nigeria, Koreja e Veriut, Palestina, Panama, Rusia , Ruanda, Samoa, Arabia Saudite, Serbia, Somalia, Koreja e Jugut, Sudani i Jugut, Sudani, Siria, Trinidad dhe Tobago, Tunizia, Turqia, Uganda, Ukraina, Vanuatu, Venezuela, Ishujt e Virgjër (SH.B.A.), Sahara Perëndimore, Jemeni, Zimbabve.

6 Me përjashtim të kompanive që kryejnë aktivitetet e mëposhtme: marketing në shumë nivele, organizim dhe ekzekutim i lotarive dhe lojërave të fatit, tregtia e armëve dhe municioneve, aktiviteti farmaceutik, tregtimi i mallrave luksoze, tregtia e antikave, vepra arti, artikuj numizmatikë, gurë të çmuar dhe / ose metale të zeza, me ngjyra dhe fisnike (të rralla) të bëra prej këtyre metaleve, bamirësi dhe mbështetje, tregtia me shumicë e pijeve alkoolike dhe produkteve, produkteve të duhanit, shitja e cigareve elektronike, avokatët e falimentimit, shërbimet e psikologjisë, institucioni financiar ose i pagesave, nukleare energji, argëtim për të rritur, kompani mbështetëse të teknologjisë në distancë 24/7.

7 Me përjashtim të kompanive që kryejnë aktivitetet e mëposhtme: tregtia me shumicë e pijeve alkoolike dhe produkteve, tregtia e armëve dhe municioneve, shitja e cigareve elektronike, argëtimi për të rritur, organizimi dhe ekzekutimi i llotarive dhe lojërave të fatit, monedhave kripto/virtuale.


Kur kryeni një transfer nga sistemi elektronik, emetuesi i parave elektronike (Paysera) riblen paratë elektronike për vlerën nominale të tyre, dmth. riblen para elektronike në sistem për para standarde në raport 1: 1. Kështu, tarifat për transferet e dhëna në tabelë janë në fakt tarifa për riblerjen e parave elektronike.

Shënim

  • Transferet në Bjelorusikryhen vetëm në monedhën euro në bankat me kodet e mëposhtme SWIFT: AEBKBY2XXXX, AKBBBY2XXXX, ALFABY2XXXX, BAPBBY2XXXX, BLBBBY2XXXX, BLNBBY2XXXX, BPSBBY2XXXX, MMBNBY22XXX, MTBKBY22XXX, NBRBBY2XXXX, PJCBBY2XXXX, REDJBY22XXX, SLANBY22XXX, SOMABY22XXX, UNBSBY2XXXX, ZEPTBY2XXXX, GTBNBY22XXX, TECNBY22XXX, POISBY2XXXX, OLMPBY2XXXX, IRJSBY22XXX, BLBBBY21739, BELBBY2XXXX, AKBBBY21802, AKBBBY21317, AKBBBY21302, AKBBBY21121, AKBBBY21113, ABLTBY22XXX. Një transferim i tillë kushton 7 EUR.
  • Transferet në një bankë të huaj mund të zgjasin më shumë nëse transferi bëhet jashtë orarit të punës të bankës korrespondente. Në një rast të tillë transferi do të bëhet në ditën më të afërt të punës të bankës korrespondente.
  • Banka e marrësit mund të aplikojë një tarifë për kreditimin e fondeve kur transferi bëhet nga BE. Ne ju rekomandojmë të mësoni se cilat tarifa bankare mund të aplikohen.
  • Banka e marrësit mund të refuzojë të pranojë një transfer nga një palë e tretë për shkak të rregullave / rregullave të brendshme. Paysera nuk kompenson asnjë tarifë komisioni të zbritur nga shuma e rimbursuar nga banka e marrësit.
  • Për specifikimin e një transferi aplikohen tarifa shtesë.

Tarifa shtesë për transferemund të aplikohen.